Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘Havermoutpap met gula djawa, dat is Javaanse palmsuiker. En de zelfgemaakte vanillevla van mijn oma.’

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘Ik houd van Indisch eten. En ik ben dol op het toetje ketan, dat is kleefrijst met Javaanse palmsuiker en geraspte klapper. Maar ook Italiaans eten vind ik heerlijk. Wat ik niet lekker vind, zijn Hollandse groenten als andijvie, spruitjes en postelein.’

Wat geef je onverwachte visite te eten?
‘Indisch als ik toevallig nog een kliekje over heb, anders haal ik iets. Bij mij in de buurt zijn veel traiteurs gevestigd waar ik lekkere Indische, Italiaanse of Turkse maaltijden kan kopen.’ 

Met wie zou je nog een keer uit eten willen gaan en waarom? 
‘Met mijn goede vriend Willem Nijholt. We mailen of bellen bijna wekelijks, maar een hapje eten samen komt 
er telkens niet van.’
 
Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten? 
‘Tahoe, maar dan heel verse, bijna vloeibaar, als dessert. Ze noemen het de bloem van tahoe.’

Dit artikel komt uit Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.
 

Beeld: Edwin Smulders