Wat is je eerste herinnering aan eten?
‘Bij ons werden vriendjes en vriendinnetjes rond etenstijd nooit naar huis gestuurd. Ze mochten altijd blijven eten. Mijn moeder zei altijd: Wie geeft wat hij heeft, is waard dat hij leeft. Als kind vond ik dat heel normaal, maar later besefte ik hoe bijzonder dat is. En zo voed ik mijn kinderen nu ook op.’ 

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘Ik heb geen favoriet gerecht, het is de variatie die iets lekker maakt. Dus een groentesoep die al de hele dag staat te pruttelen, vind ik zalig. Wat ik niet lekker vind, is orgaanvlees. Maar ik kan het wel bereiden als een gast het graag wil eten.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten?
‘Ik heb altijd veel in huis, vooral groenten. Rode bieten, wortelen, knolselderij 
en aubergines houd je makkelijk een week goed. En gehakt laat ik in porties van 250 gram vacuüm verpakken. Dat neemt nauwelijks ruimte in de vriezer in en wanneer je het bevroren vlees tien minuten in water legt, is het zo ontdooid. 
Zo heb je altijd genoeg eten voor onverwachte visite.’

Lees meer interviews in editie 38. Deze editie ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.  

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP