Wat is je eerste herinnering aan eten?

‘Mijn opa en oma kwamen vroeger om de week op woensdagmiddag en dan bakte mijn oma appeltjes. Dan aten we wit brood met gebakken appeltjes, suiker en kaneel. Daar verheugde ik me elke keer op.’ 

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik vind veel lekker. Ik kook thuis altijd met verse groentes. Maar garnalen zijn toch wel het allerlekkerste. En ik vind het extra lekker wanneer het vers is. Vis, die bijvoorbeeld net uit de zee is. Paddenstoelen, in alle soort en maten, vind ik niet lekker.’

Wat geef je onverwachte visite 
te eten? 

‘Ik vind het leuk om te improviseren. Dus als we gasten krijgen, kijk ik wat er in de koelkast ligt en daar weet ik altijd wel iets lekkers van te maken. Overdag krijgen ze een salade en soepje. Je kunt van alles soep maken! Ik heb altijd bladerdeeg in de vriezer en kan dus ook een hartige taart maken. Iedereen kan bij ons blijven eten. Ik kook altijd te veel, dus iedereen kan aanschuiven.’ 

Article continues after the ad

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt aangeboden gekregen om te eten?

‘Een doorgekookte hanenkop in de binnenlanden van China... Ik ging toen voor het Wereld Natuur Fonds op reis en de dorpsoudste bood ons dat tijdens de lunch aan. Er kwam een pan soep op tafel met daarin die hanenkop. Die was zo doorgekookt dat alle kleur eruit was. De tolk liet weten dat het voor hen een grote eer zou zijn als we die kop zouden eten. We hebben toen gezegd dat het in onze traditie gebruikelijk is om de kop terug te geven aan de oudste van dat gezelschap. Nog geen minuut later zat hij smakkend die hanenkop te eten.’ 

Met wie zou je een keer willen dineren... en waarom? 

‘Met acteur Liam Neeson. Een waanzinnig aantrekkelijke man. Benieuwd of hij ook echt iets te vertellen heeft.’

Dit artikel komt uit Story. Editie 9 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.
 

Beeld: Edwin Smulders