Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘Dat mijn moeder het eten met haar duim in mijn mond stopte.’

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘Ik weet dat alles gezond moet zijn, maar ik heb nooit vlees gegeten. Niet omdat ik het niet lekker vond, maar het werd bij ons vroeger thuis al niet gegeten. Mijn moeder vond toen al dat we slecht omgingen met dieren. En nu vind ik het ook niet echt lekker. Wat ik wel lekker vind, zijn Marokkaanse kruiden. Die doe ik overal doorheen. Ook door de Hollandse stamppotten. En ik houd van soep.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
‘Ik heb altijd eten staan, want ik krijg altijd onverwachte visite. Dat hoort ook bij Indische families. Iedereen mag altijd mee-eten.’

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg? 
‘Gebakken rupsen. Dat was in Zuid-Afrika. Ik was daar voor een boekpresentatie en ik werd meegenomen naar een restaurant waar speciaal voor mij gekookt zou worden. Ik vroeg niet wat er op mijn bord kwam, maar ik smulde ervan. Zonder te weten dus dat dat gebakken rupsen waren. Anders had ik het wellicht niet gegeten. Maar het was heerlijk.’ 

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?
‘Alleen maar met goede vrienden. Ik wil aan een tafel zitten waar niet zoveel ruimte is. Hoe dichter op elkaar, hoe gezelliger. En dan bijpraten over alles wat er in ons leven gebeurt. Gelukkig doen we dat geregeld.’ 

Beeld: ANP

Dit verhaal komt uit Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.