Wat vinden de BN'ers wel en niet lekker? En met wie willen ze weleens een hapje eten? In Vip Culinair geeft Story antwoord op deze heerlijke vragen.

Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘Op zondag kregen we altijd biefstuk van de haas met gebakken champignons. Dat vond ik heerlijk. Mijn beide ouders kookten, maar met de feest-dagen stond alleen mijn vader in de keuken.’ 

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘Ik ben echt dol op de Italiaanse keuken. Juist omdat ze zoveel variatie hebben in hun gerechten. 
Lasagne, verse pasta, mmm... Haring eet ik niet, dat lust ik echt niet.’

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
‘Mijn vrouw en ik hebben altijd genoeg in de koelkast staan om iets snels te bereiden. Zij komt uit Limburg en daar is het heel normaal dat onverwachte visite aan tafel schuift. Dus we zorgen dat we altijd voldoende in huis hebben. Ik houd van die gezelligheid. Vaak maken we dan een pasta.’ 

Wat is het meest vreemde eten dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg? 
‘Krokodil. Dat was in 2000, toen ik aan een televisieprogramma meedeed en ik het verzoek kreeg dit te bereiden. Het heeft de textuur van een stevige tonijn en smaakt een beetje naar kip, maar heeft ook iets weg van vis. Ik had er een pittige cajunsaus bij gemaakt, zodat het voor iedereen goed te eten was.’ 

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?
‘Met koningin Máxima. Ik ben benieuwd hoe zij en haar gezin elke dag eten. Ik denk namelijk dat dat niet anders is dan ieder ander gezin dat ’s avonds aan tafel zit. Ik denk zelfs dat ze hun eigen eten bereiden en dit niet altijd aan de kok overlaten. Ooit heb ik gelezen dat koken een hobby van haar is. Dus daar zou ik het met haar wel over willen hebben.’

Beeld: Peter Smulders

Dit verhaal komt uit Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.