Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Thuis in Brabant aten we elke woensdag gehakt en elke vrijdag vis. Elke week weer – jaar in jaar uit.’

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 

‘Eigenlijk vind ik alles lekker. Van sushi en andere Aziatische gerechten tot Hollandse stamppotten. Maar ik kook zelf niet veel. Vroeger was ik vanwege mijn vele optredens altijd onderweg en at ik in restaurants. Nu ben ik meer thuis. Maar ik vind het heerlijk, zeker met dit mooie weer, om ergens op een terrasje te gaan eten. Wat ik niet lekker vind, is bloedworst. Het ziet er niet lekker uit en 
het smaakt ook niet goed.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Ik ben niet van de snelle hap. Wel kan ik heel goed hachee maken. Daar maak ik dan meerdere porties van en die vries ik in. Rodekool en rijst heb ik altijd wel in huis. Dus onverwachte visite kan dan hachee krijgen.’

Met wie zou je uit eten willen en waarom? 

‘Rob de Nijs. We zijn in dezelfde periode begonnen. In die tijd traden we samen met Trea Dobbs op. Ik heb waanzinnig veel respect voor hem hoe hij al die jaren fantastische muziek is blijven maken. Soms kom ik hem 
nog tegen en dan zeg ik dat ook, waarop Rob heel lief zegt dat hij mij een legende vindt.’

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden hebt gekregen? 

‘Dat is me nooit gebeurd. Ik ben wel vaak in het buitenland geweest. Maar om te voorkomen dat ik iets vreemds zou krijgen, bleef ik altijd veilig in het hotel eten. Zo 
kreeg ik nooit onbekende gerechten.’ 

Dit artikel komt uit Story. Editie 17 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.
 

Beeld: Edwin Smulders