Wat is je eerste herinnering aan eten?
Frank: ‘Watergruwel, ook wel krentjebrij of pareltjespap genoemd. Ik proef dat nog steeds als ik eraan denk. Het is zoetzuur door de bessensap. Verder blonk mijn moeder uit in Captain’s Dinner: kapucijners met rijst, uitjes en vis.’ 
Rogier: ‘Het eten van mijn moeder – dat was het allerlekkerst. Ze kon geweldig koken. Vooral haar paella... héérlijk.’

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet?
Frank: ‘Ik ben gek op draadjesvlees. Vooral als het extra lang gesudderd heeft en uit elkaar valt. Maar dat niet in combinatie met zuurkool, want dat vind ik echt niet lekker.’ 
Rogier: ‘Ik ben stapel op sushi, daarvoor mag je me wakker maken. Wat ik liever niet eet, 
zijn doorgekookte groenten.’

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
Frank: ‘Iedereen is welkom, ik houd van etentjes geven. Voor onverwachte visite is er altijd wel een blik soep in huis.’ 
Rogier: ‘Een diversiteit aan kaasjes. Heerlijk. Waar anderen dat als een dessert in een restaurant nemen, zet ik een kaasplankje met allerlei toastjes neer.’

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom? 
Frank: ‘Met Mies Bouwman. Helaas kan dat niet meer. Ik vond haar geweldig en onderhoudend, en het is bijzonder leerzaam om naar haar uitzendingen te kijken. Ik had haar graag een keer ontmoet.’
Rogier: ‘We hebben goede vrienden in New York. Met hen wil ik graag uit eten. We zien ze veel te weinig, en bijpraten met een goed glas wijn in je handen is toch gezelliger dan die wekelijkse telefoontjes.’  

Wat is het meest vreemde dat je ooit aangeboden kreeg of hebt gegeten? 
Frank
: ‘Niets. Ik heb nog nooit iets raars aangeboden gekregen of een onbekend gerecht ergens gegeten.’ 
Rogier: ‘Nou ik wel. Bij vrienden kreeg ik macrobiotisch te eten. Dat smaakte sponsachtig, maar ik heb het uiteraard opgegeten.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders