Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Peperkoek. Dat gaf mijn moeder mij altijd en ik vond het niet lekker. Ik probeerde ook van alles te doen om het niet te eten of ik verstopte het. Nog steeds vind ik het niet lekker.’ 

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 

‘Ik ben dol op zalm. Verder vind ik heel veel níét lekker. Ik ben een moeilijke eter. En vooral van zoetigheid ben ik geen fan.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Dan worden het toch nootjes en eventueel een toastje. Ik heb nooit een voorraad eten in huis. Sinds mijn vrouw is overleden, hoef ik alleen nog maar voor mezelf te koken. Dat doe ik ook trouw, maar ik maak precies genoeg voor mezelf. Het zou heel makkelijk zijn om meer te maken en dat in te vriezen. Maar ik ben tegen het invriezen van eten. En mocht onverwachte visite echt trek hebben, dan haal ik kip bij de slager om die vervolgens in de oven te bakken.’ 

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg?

‘Gefrituurde insecten in Thailand. Die kun je daar op elke hoek van de straat krijgen en uiteindelijk heb ik het, met grote tegenzin, geprobeerd. Zoals ik verwachtte, vond ik het niet lekker.’ 

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?

‘Dat zijn dan toch mijn vrienden, die altijd voor me klaarstaan. Zij hebben me enorm geholpen na de dood van mijn vrouw en daarvoor zal ik ze altijd dankbaar zijn.’

Beeld: Peter Smulders

Lees de rest in Story. Editie 4 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.