Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘Mijn moeder had vroeger de piepers, de diepvriesspinazie en de gehaktballen klaarstaan op het fornuis. We moesten het vuur om kwart voor zes aanzetten zodat alles klaar zou zijn als ze om kwart over zes uit haar werk thuiskwam. Aardappelen, groente en vlees. En zo is het mijn hele jeugd gebleven. Mijn moeder was geen keukenprinses, maar ze was wel gezellig.’

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘Ik ben dol op de Thaise en Japanse keuken. Maar ik kan ook genieten van heerlijke Italiaanse pasta’s. Ik eet steeds minder vlees. Ik mis het ook niet. En de laatste tijd begin ik groenten echt beter te waarderen. Door veel groenten te eten, voel je je ook beter. Yoghurt vind ik niet lekker. Dat heb ik als kind nooit leren eten. Koriander vind ik ook niet lekker, de smaak is te dominant.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
‘Soep. Mijn lievelingssoep is een goed gevulde kippensoep met veel verse groenten. Daarbij serveer ik dan wat kaasjes die ik altijd wel in de koelkast heb staan.’ 

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg? 
‘Bladgoud. Ik heb het twee keer gegeten. Eén keer toen Rudolph (van Veen – red.) het op een taartje deed en toevallig afgelopen zomer toen we op vakantie waren in een chique restaurant. Hoe het smaakt? Geen idee, naar niks denk ik. Het staat vooral leuk.’

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom? 
‘Een avondje met Ellen DeGeneres zou ik heel leuk vinden. Die vrouw is 61 jaar en staat nog steeds op eenzame hoogte als presentatrice van een dagelijkse middagtalkshow. Waar haalt ze de energie en de creativiteit vandaan om alsmaar te vernieuwen? Want dat doet ze. Ik denk ook dat ze van lekker eten houdt.’

Foto: ANP

Dit verhaal komt uit Story. Editie 44 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.