Wat is je eerste herinnering aan eten?

‘Ik ben opgegroeid op Curaçao en daar draaide alles om eten. De hele dag door. Maar wat me heel erg bijstaat, is de vanillepap die we ’s morgens kregen. Heerlijk.’  

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik vind in principe alles lekker, maar ik let er wel op welke voeding gezond is voor mij. De dingen die ik om die reden laat staan, zijn schimmels, gist en suikers. Ik ben bijvoorbeeld gek op schimmelkaas, maar eet het bewust niet. Verder eet ik niets wat rent en vliegt. Sushi is wel favoriet, net als crème brûlée. Daar kun je me ’s nachts wakker voor maken.’

Wat geef je onverwachte visite te eten?

‘In de winter maak ik een stamppot en in de warmere maanden een stukje vis op de barbecue met wat gegrilde groenten. En degenen die vlees lekker vinden, kunnen dat krijgen. Zij hoeven er geen last van te hebben dat ik geen vleeseter ben.’

Article continues after the ad

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg?

‘Insecten, sprinkhanen en wormen. Dat was in Vietnam. Ze zitten vol eiwitten. Het is wel een raar idee om een worm of een insect in je mond te hebben.’

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?

‘Met mijn zeventienjarige zoon Liam. Hij heeft het heel druk en ik zie het tegenwoordig echt als een luxe als wij samen ergens gaan eten.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 30 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.