Wat is je eerste herinnering aan eten?
‘Brinta-pap. Als klein mannetje kreeg ik dat elke dag. En ik vond het nog lekker ook.’ 
Wat vind je lekker en wat niet?
‘Ik ben dol op Surinaamse gerechten. En roti. Veel mensen denken dat het een Surinaams gerecht is, maar dat klopt niet. Roti is de benaming voor alle vormen van brood in India, Pakistan, Indonesië en Maleisië. Ik ben ook gek op bami. Dat kan ik rustig een paar keer per week eten. Zuurkool en rode kool eet ik écht niet!’
Wat is je grootste kookblunder?
‘Als leerling-kok in een verzorgingstehuis moest ik tachtig liter havermoutpap voor die oudjes maken. De pot met suiker en die met zout stonden naast elkaar in de keuken en per ongeluk gooide ik een schep zout in plaats van suiker door die pap. Mijn chef proefde even voordat de pan op tafel kwam en spuugde het meteen uit. Kon ik opnieuw tachtig liter pap maken...’

More content below the advertising

Beeld ANP