Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘De eerste herinnering aan eten zou eigenlijk terug moeten gaan naar je babytijd. Dan krijg je van alles te eten waarvan je nu niet meer weet wat je het lekkerst hebt gevonden. Misschien leg je qua eten dan de basis voor je voorkeuren. Ik kan me nog wel goed herinneren dat ik het tijdens mijn eerste kampeeravontuur niet prettig vond dat er zand in mijn biefstuk zat.’

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘Ik lust eigenlijk best veel en ben ook niet bang in het buitenland voor onbekende gerechten. Ik heb jaren gedacht dat ik zuurkool niet lekker vond. Maar Wim van der Pluym maakte ooit iets dat ik tot op het laatste restje heb opgegeten. Ik vroeg hem wat ik nu eigenlijk had gegeten. Zuurkool, antwoordde Wim. Dus sindsdien vind ik het heerlijk. Warme tomaten, bananen en vijgen vind ik niet lekker.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
‘Met onverwachte visite ga ik lekker uit eten. Dat is wel zo makkelijk. Overigens ben ik niet zo’n fan van onverwachte visite.’

Wat is het meest vreemde dat je ooit aangeboden kreeg? 
‘Het meest vreemde eten kreeg ik meestal in oosterse landen. Dan weet je soms niet wat je krijgt en moet je maar vertrouwen op de goede bedoelingen van de plaatselijke kok. Als ik dan iedereen om me heen ervan zag smullen, dacht ik: dat kan toch niet verkeerd zijn. Maar nooit geweten wát ik dan at.’ 

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?
‘Ik zou weleens een hamburgertje willen eten met Bruce Springsteen om dan lekker over muziek te praten. Gewoon in een 
hamburgertent ergens in Texas langs the highway.’

Beeld: ANP

Dit artikel komt uit Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.