Wat is je vroegste herinnering aan eten?
‘Mijn vader was kok en kookte ook thuis. Hij maakte altijd Indonesisch eten. Ik vond het mooi om te kijken hoe hij met die kruiden het eten wist te verfijnen. Tot op de dag van vandaag is dat ook mijn favoriete eten.’

Welk gerecht vind je lekker en welk niet?
‘Groente in kokossaus: sajur lodeh. Daar kun je alleen groente in doen, maar ook gekookte eieren. Wat ik écht niet lekker vind, is lever en ander orgaanvlees.’ 

Wat is je grootste kookblunder? 
‘Op zich vind ik dat ik aardig kan koken. Niet zo goed als mijn vader, maar het was ook zijn beroep. Mijn zoon zei laatst: Zelfs het beste paard van stal struikelt weleens. Ik kook op gevoel: dat kan soms héél lekker zijn... en soms niet te eten. Zoals vorige week. Dan heb ik net iets te veel kruiden of de verkeerde kruiden gebruikt.’

Article continues after the ad

Dit verhaal komt uit editie 5 van Story.

Beeld: ANP