Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Altijd Hollandse kost. Mijn moeder zette elke avond aardappelen, vlees en groente 
op tafel.’

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet? 

‘Ik ben een makkelijke eter. Een favoriet gerecht is penne, pasta dus, met wodka. 
Dat maak ik zelf altijd. Ik houd niet van spruitjes. Als kind al niet en nu nog steeds niet.’

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Ik krijg nooit onverwachte visite. Mensen spreken bij ons altijd af wanneer ze komen. Staan er toch mensen voor de deur, dan maak ik een toastje met kaas. Als ze langer blijven, kijk ik wat er in de koelkast ligt. 
Ik kan goed koken. Als gescheiden vader heb ik lang in mijn eentje voor mijn zoontje gezorgd. Dan leer je wel koken, omdat die kleine jongen gezond moet eten. We houden beiden van pasta’s en de meeste ingrediënten heb ik in huis of in de vriezer. Dus onverwachte visite krijgt een pasta.’

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg?

‘Ik heb nooit rupsen of zo gegeten. En in mijn actieve carrière als wielrenner werd er altijd voor ons gekookt. Dat waren uitgebalanceerde maaltijden. En altijd lekker. In de jaren daarna heb ik nooit iets vreemds in het buitenland gegeten.’

Met wie zou je een keer uit eten willen en waarom? 

‘Ik heb niemand uit de sport of politiek 
op mijn verlanglijstje staan. Dan kies ik 
toch voor mensen uit mijn omgeving. 
En dan staat mijn vriendin op één. Want 
het is lang geleden dat wij samen uit eten zijn geweest.’ 

Dit artikel komt uit Story. Editie 13 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.
 

Beeld: Edwin Smulders