Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘Aardappels, vlees en groenten. Dat kreeg ik vroeger thuis altijd voorgeschoteld en ik vond het heerlijk. Nog steeds eet ik dat graag.’  

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Ik ben een liefhebber van de Hollandse pot, zoals hachee. ’s Morgens om half negen begin ik al te koken en de rest van de dag staat het eten in de pan op het fornuis te pruttelen. Ik houd niet van zalm, tonijn en haring. Ik ben meer een vleeseter.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten?
‘Die eten met de pot mee. Ik maak meer dan er opgegeten wordt, dus er is altijd genoeg. Mocht er niemand blijven mee-eten, gaat het restant de vriezer in. Voor het geval we een keer met zijn drietjes zijn. Want de oudste drie kinderen worden wel steeds uithuiziger.’ 

Article continues after the ad

Met wie zou je een keer uit eten willen en waarom?
‘Met minister-president Mark Rutte. Er gaat zoveel mis in Nederland en ik heb niet het idee dat er naar het volk wordt geluisterd. Tijdens een etentje zou ik hem van alles willen vragen.’ 

Wat is het vreemdste gerecht dat je ooit aangeboden hebt gekregen?
‘Schorpioen op een stokje tijdens de reis die Frans en ik hebben gemaakt door China. Dat heb ik dan ook niet gegeten. Wat ook een bijzonder gerecht was, is een oesterparel met witte chocolade. Dat heb ik wel gegeten. Het was vreemd, maar wel lekker.’

Dit artikel komt uit Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP