Wat is je eerste herinnering aan eten?
‘Ik was blij dat er eten op tafel stónd. Ik ben een kind van na de oorlog maar mijn moeder kookte in het weekend voor de hele week hetzelfde eten en op donderdag kwam dat je keel uit. Maar veel keus was er niet.’ 

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Ik ben dol op snacks. Bitterballen, kroketten, patatjes. Maar ik houd ook van lekker eten. Ik kan genieten van luxe gerechten. Maar ook de Spaanse keuken (Frits heeft een huis op Mallorca – red.) zoals paella vind ik heerlijk. Datzelfde geldt voor oesters. Er is eigenlijk niets dat ik níet lekker vind.’  

Wat schotel je onverwachte gasten voor? 
‘Zelf kook ik nooit. Dat laat ik aan mijn vrouw over. Ik ga wel mee met boodschappen doen. We hebben altijd eten in huis. Onze vriezer zit vol, net als de ijskast. Familie en vrienden weten ook dat ze van harte welkom zijn om met ons mee te eten.’ 

More content below the advertising

Beeld: ANP