Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘De bami die we kochten vlak bij de basisschool. Dat werd in zo’n papajablad gedaan. Heerlijk was dat. Dat at en eet ik graag.’ 

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik vind zoveel gerechten lekker. Ik ben echt een bourgondiër. De Surinaamse, Franse maar ook de Italiaanse keuken vind ik heerlijk. Ik heb dan ook niet echt een favoriet. Ik eet alles, zeker als het door mijn vrouw is klaargemaakt. Je kunt me eigenlijk voor alles wakker maken. Behalve voor zuurkool. Dat vind ik echt niet lekker.’ 

Wat krijgt onverwachte visite te eten? 

‘Niets. Ze krijgen de deur tegen hun neus. Ik houd niet van onverwacht bezoek. Als je van tevoren belt, maak ik iets lekkers. Dan ga ik achter mijn teppanyaki-plaat staan en bereid ik een heerlijk stukje vlees.’

Met wie zou je nog eens uit eten willen en waarom?

‘Met Simone Kleinsma. Volgend jaar sta ik drie dagen per week naast haar in de musical Hello Dolly. Ze is een fantastische vrouw en dan kunnen we mooi de rollen doornemen.’ 

Wat is het meest vreemde dat je ooit gegeten hebt of aangeboden kreeg?

‘Dat is slang geweest in Suriname. Het smaakt een beetje naar vis. Een vettige vissmaak. Ik heb het opgegeten en vond het niet onsmakelijk.’ 

Dit artikel komt uit Story. Editie 24 ligt nu in de winkel of lees verder via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders