Wat is je eerste herinnering aan eten?

‘Dat ik Liga-pap moest eten, zonder een klontje boter. Ook aten we altijd babi pangang. Ik heb een Indonesische achtergrond en die geur van het vlees grillen staat me nog altijd bij. Daarbij werd een heerlijke pindasaus gemaakt.’

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik vind veel lekker. Hollands, zoals boerenkool met worst, uitgebakken spekjes en piccalilly. Maar ook Indonesisch eten vind ik nog altijd zalig. Ik vind zelf koken ook erg leuk. Wat ik niet lekker vind, zijn ingewanden, hersens en ganzenlever.’

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Om mee te beginnen heb ik altijd goede Japanse zoutjes, cashewnoten en kaas in mijn voorraadkast. En in de vriezer heb ik lempers liggen –  een rolletje Indische kleefrijst met als vulling gehakt of kip. Die ontdooi ik langzaam in de pan en dan heb je snel iets lekkers op tafel.’ 

Wat is het meest vreemde gerecht dat je ooit aangeboden kreeg of gegeten hebt?

‘Ik heb nog nooit iets aangeboden gekregen of gegeten wat ik vreemd vond. Dan denk ik wel direct aan ogen of echte kippenpoten. Als het zou gebeuren, weet ik niet wat ik doe. Het ligt er ook een beetje aan hoe het opgediend wordt, en of er een lekker sausje bij zit.’ 

Met wie zou je graag uit eten willen gaan en waarom? 

‘Met mijn man Joop en onze kinderen Iris en Vincent. We zijn niet veel meer samen. Iris is druk met haar tv-productiebedrijf MediaLane, en Vincent woont en werkt in Los Angeles als muziekproducer. Dus als ik mag kiezen, wil ik graag met mijn gezin uit eten!’ 

Dit artikel komt uit Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.
 

Beeld: Edwin Smulders