Wat is je eerste herinnering aan eten?
‘Ik was een jaar of negen en vierde het kerstdiner met mijn grootouders en de hele familie in een toprestaurant. Oom Frits liet een violist Le Canari van Poliakin spelen en ik was gek op toast met boter. Nog altijd herinner ik me die sfeer, het tafelkleed, het zilver en kristal en de kerstversiering. Een culinair sprookje.’ 

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet?  
‘Ik ben niet dol op chili con carne, havermoutpap, zuurkool, prei, knoflook, pittig Indisch eten, melk, mosterdsoep en witte vis. Echt heel lekker vind ik gebakken paling en gebakken tournedos in eigen jus. Maar het allerlekkerst vind ik desserts, met name omelette sibérienne, gemaakt van cake en ijs. Ook toetjes waarin koffie of karamel zijn verwerkt, vind ik heerlijk.’ 

Wat geef je onverwachte visite 
te eten? 
‘Het dagelijkse, drukke programma van mijn man Hans en mij valt nooit samen met onverwachte bezoekers. Men weet dat. We gaan graag met vrienden uit eten om een feestelijke avond te beleven. Maar dat is agendawerk.’

Wat is het vreemdste gerecht dat je ooit aangeboden hebt gekregen? 
‘Uierboord. Dat wordt gesneden uit de uier van een koe. Het was op een jaarlijks diner in Rotterdam, en het is absoluut een delicatesse.’ 

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom? 
‘Met mijn man Hans, Anne Wil Blankers en Gerdi Verbeet met hun echtgenoten én Joop en Janine van den Ende. Dan zijn er sfeer, goede gesprekken en een lekkere hap.’ 

Dit artikel komt uit Story. Editie 19 ligt nu in de winkel of kan je hier online lezen via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders