Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘Dat het niet lekker was. Mijn moeder kookte altijd alles tegelijkertijd, aardappelen, vlees en groentes. Er brandde altijd wel iets aan of de groentes waren te gekookt.’

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Ik vind veel lekker, maar ik houd niet van ingewanden, zoals lever. Japans eten is favoriet bij mij. Dat kan ik elke dag wel eten.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
‘Dat wordt lastig, want ik vind koken niet leuk. Misschien ook wel omdat ik er te weinig tijd voor maak. Iedereen is wel altijd welkom bij me, maar dan laat ik sushi bezorgen.’

Met wie zou je nog een keer uit eten willen, en waarom? 
‘Altijd met mijn kinderen. Ik heb geen wensenlijstje als het om andere personen gaat. Laat mij kiezen, en ik ga met Merlijn en Vlinder naar een gezellig restaurant waar we met zijn drietjes altijd de grootste lol hebben. En het is nu extra leuk omdat Merlijn steeds meer zijn eigen leven leidt, en Vlinder en ik tijdens die etentjes weer helemaal bijgepraat worden.’

Wat is het meest vreemde gerecht dat je ooit at of aangeboden kreeg?
‘Ik was weleens in Thailand en daar liep ik altijd over de lokale markten. Daar boden ze me eten aan wat ik niet kon thuisbrengen – het zag er totaal onherkenbaar uit! Ik kreeg het idee dat het iets was dat wij in Nederland niet eten. Het zag er in elk geval niet aantrekkelijk genoeg uit om het te proberen...’

Dit verhaal komt uit Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders