Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Bloemkool met een papje en een beetje nootmuskaat eroverheen. Dat kregen we thuis vroeger vaak te eten.’

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik ben gek op calçots, een gerecht dat je alleen kunt eten in de Penedès in Spanje. Calçots zijn lente-uitjes die je roostert boven druivenranken. Daarna dompel je ze in een amandelsaus. Ik vind het zo lekker dat ik er echt heen en weer voor zou vliegen. Het is het lekkerste dat ik ken. Lever vind ik niet lekker.’

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Wij koken altijd veel te veel. Zeker wanneer ik kook. Onze vriezer is dan ook gevuld met grote bakken met verschillende gerechten. Dus dan is het een kwestie van ontdooien en opwarmen en we hebben iets op tafel.’

Met wie zou je uit eten willen en waarom?

‘Ik heb niet de behoefte om met belangrijke mensen als koningin Máxima te eten. Ik kom vaak mensen op straat tegen met wie ik erg te doen heb. Ik zou hen uit eten willen nemen om hun verhaal te horen.’

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden hebt gekregen? 

‘Dat is toch wel in Aziatische landen geweest. Ik heb daar weleens een poot van een dier aangeboden gekregen. Dan heb ik het niet over een kippenpoot. Ik heb beleefd geweigerd.’

Dit verhaal komt uit Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.
 

Beeld: Edwin Smulders