Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Mijn moeder maakte elk jaar voor mijn verjaardag op 9 maart raapstelenstamppot en dat vond ik ontzettend lekker.’

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 

‘Eigenlijk vind ik alles lekker. In restaurants kunnen ze me van alles voorschotelen en ik eet het op. Minder lekker vind ik gerechten als pens en andere ingewanden. Een favoriet gerecht heb ik niet maar alles waarin kip zit, vind ik heerlijk. Kip in saus maak ik zelf vaak.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Meestal schakel ik mijn vriend Bart in. Dan maakt hij een overheerlijke pasta. En ook zijn andijviestamppot is favoriet bij mij en onze vrienden. Sinds kort maak ik zelf de gehaktballen van Jonnie Boer met ketjap erin. Heerlijk en redelijk snel te maken.’ 

Met wie zou je uit eten willen en waarom? 

‘Dat vind ik een lastige, want er zijn best veel mensen met wie ik uit eten zou willen. Maar Shonda Rhimes, een Amerikaanse schrijfster van veel televisieseries, staat wel bovenaan dat lijstje. Ik zou met haar graag willen praten over het schrijven van dialogen en scenario’s. Zij is een grootheid op televisiegebied.’ 

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden hebt gekregen? 

‘Toen was ik met Nick & Simon in Seoul in Zuid-Korea. Daar heb ik een stukje levende octopus gegeten. Het was heel apart. Ik heb het zonder te kauwen doorgeslikt.’ 

Dit artikel komt uit Story. Editie 14 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.
 

Beeld: Edwin Smulders