Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Ik ben de oudste van zeven kinderen en als zodanig mocht ik vroeger altijd brood bij de bakker om de hoek halen. Ik weet nog dat het warm was en er een bruin korstje op zat. Het lekkerst was om dat thuis met boter en suiker te eten.’

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet? 

‘Ik houd van ontbijten. Daar verheug ik me elke dag op. Ik neem meestal een yoghurtje met verse aardbeien, een appel, mandarijn en daarbij twee crackers belegd met 30+ kaas, tomaatje en een gekookt eitje. Ik ben niet zo’n zoetekauw, dus alles met veel suiker laat ik staan.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Ik kook nooit voor visite en ik ontvang mensen ook nauwelijks thuis. Dus als ik met familie of vrienden afspreek, loop ik altijd met ze naar de boulevard in Noordwijk waar een keur aan restaurants is. Ik kook alleen voor mezelf. Dat doe ik drie keer per week. De resterende dagen ga ik uit eten.’

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?

‘Daarin heb ik geen voorkeur. Als ik met mensen uit eten wil, vraag ik ze mee. Zo eet ik vaak met Theo Hiddema, Willem van Hanegem en af en toe ook met Thierry Baudet. Maar dat heeft altijd een aanleiding. Die week erna zitten ze in mijn televisieshow en vooraf hebben we dan goede mannen-gesprekken en bespreken we ook de onderwerpen voor in mijn programma. Al blijf ik ze natuurlijk ook verrassen met vragen.’ 

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg?

‘Inktvis. Dat vond ik niet lekker. Ik bleef er op kauwen. Dat was allesbehalve aangenaam.’

Dit artikel komt uit Story. Editie 15 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.
 

Beeld: Edwin Smulders