Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Andijvie met aardappels. Dat kookte mijn moeder vaak. En het was altijd van die natte, gekookte andijvie, zó vies.’ 

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik houd van de Hollandse stamppotten, óók andijviestamppot, zolang die maar gemaakt wordt van rauwe andijvie. Eigenlijk vind ik nu alles lekker wat ik vroeger niet lustte. Zelfs exotische gerechten ben ik in de loop der jaren gaan waarderen. Wat ik echt niet lekker vind, zijn heftige kruiden als komijn en koriander.’

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Kip met pesto en pasta. Dat vind ik makkelijk om te maken en het is hartstikke lekker.’  

Article continues after the ad

Wat is het meest vreemde dat je ooit kreeg aangeboden of hebt gegeten?

‘Eendenlever. Ik was eigenlijk niet van plan om het op te eten, maar deed dat toch. En ik vond het lekker.’ 

Met wie zou je nog wel een keer uit eten willen en waarom? 

‘Met Freddy Tratlehner, de zanger van de band De Jeugd van Tegenwoordig. Ik vind dat zij geweldige teksten zingen en ik zou hem willen vragen waar ze hun inspiratie vandaan halen. Hun liedjes hebben diepzinnige teksten en daar wil ik graag meer over weten.’

Dit artikel komt uit Story. Editie 8 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders