Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘Dat er altijd eten was. Ik kom uit een bourgondisch gezin. Mijn ouders vertelden mij dat ik als baby na één fles nog steeds jankte en mijn moeder dan zei: doe er nog maar een halve fles bij. Het vele eten zat er dus al vroeg in. Verder herinner ik me dat we vaak maaltijden aten met veel koolhydraten en vet. Mijn familie werkte op het land, dus moest er ’s avonds goed gegeten worden.’

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 
 ‘Ik bel dol op de Thaise keuken. Elk gerecht is even lekker, of het nu bereid is met zeebaars, eend, kip, groene-, rode- of gele curry. Wat ik niet lekker vind, moeten ze nog uitvinden. Alleen te veel kaneel in een gerecht hoeft voor mij niet, maar ik eet het wel.’

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
‘Helemaal niets. Want als ik ergens een hekel aan heb, is het onverwachte visite. Maar als ik weet dat ik visite krijg, maak ik een snel gerecht als spaghetti aglio e olio. Mijn geheim is een scheutje witte wijn. En daarna serveer ik panna cotta, een Italiaans dessert.’ 

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten? 
‘Krokodil. En het smaakte naar kip. Ik was in Florida Everglades en daar springen die krokodillen zo uit het water. Ik heb ook nog in een rivier gezwommen waar ze zaten. Dat hadden ze me even vergeten te vertellen.’ 

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?
‘Met Olivia Colman, de actrice die nu in The Crown de rol van koningin Elizabeth speelt. Dat doet ze zo verschrikkelijk goed en ze lijkt me een ontzettend leuke vrouw.’ 

Beeld: ANP

Bekijk de foto in Story. Editie 51 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.