Wat is je eerste herinnering aan eten?

‘Dat we heel vaak mango aten. Ik heb in mijn jeugd een tijd in Suriname gewoond, waar we een mangoboom in de tuin hadden. Na het eten ervan, zaten we altijd helemaal onder het mangosap.’ 

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik ben een zoetekauw en dat komt misschien wel door die mango’s van vroeger. Want mango’s zijn heel zoet. Verder houd ik heel veel van groentes en van de sapjes die je daar weer van kan maken. Ik vind vlees en vis niet lekker. Dat eet ik ook niet meer.’

Wat geef je onverwachte visite te eten?

‘Ik ben niet zo’n goede kok. Mijn man kan wel goed koken. Hij maakt van niets iets heel lekkers. Mijn dochter is ook een keukenprinses. Het enige dat ik wel kan bereiden, is een Indisch gerecht. Bij onverwachte visite gaat mijn man de keuken in. Maar we hebben een kleine vriezer, dus er is weinig voorraad.’ 

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg?

‘Op achttienjarige leeftijd heb ik in Indonesië vlees gegeten, waarvan ik vermoed dat het hond was. Er kwam namelijk een kindje uit de keuken gelopen met een hondenpoot in zijn handen.’

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?

‘Dat zou toch met mijn zus zijn. We zien elkaar weinig, omdat we het zo druk hebben. Het lijkt me heerlijk om samen een avondje lekker te eten en
bij te praten.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 15 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.