Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘Dat ik de zondag vreselijk vond. Op die dag maakte mijn moeder altijd draadjesvlees. En daar had ik nooit trek in. Ik had op zondag überhaupt geen trek, ik deed nooit iets. Er was geen school, geen sport, dus dat vond ik heel zwaar eten. Nu eet ik het heel graag.’ 

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘Ik lust alles. Aziatisch, Italiaans, Hollandse pot. Ik heb niet echt een favoriet gerecht. Je kunt me alles voorzetten en ik eet het. Minder lekker vind ik zwezerik. Maar als dat krokant gebakken is, eet ik het ook.’
 
Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘We wonen met zijn tweetjes en ik maak altijd te veel eten. Wat over is, vries ik in. Dus bij onverwachte visite trek ik de vrieskist open en kan men kiezen.’ 

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg? 
‘Ik hoor weleens dat mensen aap of hersenen hebben gegeten. Dat is mij nog nooit aangeboden. Het gekste was krokodil in Zuid-Afrika. Ik wilde het eigenlijk niet eten. Maar toen ze zeiden dat die krokodillen speciaal voor consumptie waren gefokt, heb ik het toch gedaan. En het was gewoon kip.’

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?
‘Ik zou wel een keer aan een grote tafel willen zitten met mijn man en al mijn exen erbij. Iedereen kan het goed met elkaar vinden. Ik denk dat het een heel leuke avond gaat worden.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het artikel in Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.