Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Suikerbieten. Ik ben een oorlogskind, dus er was niet veel en suikerbieten waren heel goedkoop. En ik weet nog dat we na de bevrijding dat witte brood kregen. Dat smaakte heerlijk.’ 

Article continues after the ad

Wat vind je lekker en wat niet? 

‘Ik houd van groentes en salades. Dat eet ik het liefst elke dag. Het maakt niet uit wat erin zit. Minder lekker vind ik vlees. Nu ik weet wat voor chemicaliën vleesvee wordt toegediend, ben ik huiverig om vlees te eten. Een aardappeleter ben ik ook niet.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Een lekkere salade. Ik maak ze in een handomdraai in alle soorten en maten.’ 

Met wie zou je nog uit eten willen gaan?

‘Met mijn lieve man en dan graag in Andalusië. Ik wil niet met iemand anders uit eten. Ik breng graag tijd door met Ger en onze lievelingsplek is Andalusië, waar ze de lekkerste tapas hebben.’

Wat is het meest vreemde eten dat je ooit kreeg aangeboden?

‘Toen ik ooit met Sandra Reemer op de markt in Indonesië liep, at zij alles wat haar werd aangeboden. Ze probeerde mij ook over te halen om het te eten, maar het was allemaal zo gekruid dat ik bang was dat mijn darmen daar niet tegen konden. De structuur was vreemd en het rook niet lekker. Sandra vond het wel heerlijk.’

Dit artikel komt uit Story. Editie 6 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP