Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Ik woonde op mijn vierde in Griekenland en daar heb ik de lekkerste pasta met kaas gegeten, met een Griekse tomatensalade erbij. Dat is echt mijn allereerste herinnering aan eten. Het was bloedheet en we zaten op een terrasje in Athene, met allemaal zwerfkatten om ons heen, die ik stiekem stukjes kaas voerde.’

Wat vind je lekker en wat niet? 

‘Steeds meer probeer ik vegetarisch te eten, en daarin ontdek ik lekkere gerechten. Mijn vriendin Noortje kan heel goed koken. Haar gevulde aubergines en een gerecht met kikkererwten zijn favoriet. Ik ben niet zo dol op friet met mayonaise, dat is mij veel te vet.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Ik kan heel snel een lekker toetje maken. Noortje gaat voor het hoofd-gerecht, en ik maak van het sap van kikkererwten uit een potje een chocolademousse. Het vocht klop je op met suiker en een beetje citroensap. Na tien minuten is het een heel dik schuim en lepel je de gesmolten chocolade erdoorheen. Heel simpel en o, zo lekker!’ 

Article continues after the ad

Wat is het meest vreemde dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg? 

‘Schapenoog. Dat was in Indonesië. Ik heb het geprobeerd, maar het was zo vies en rubberig. Het was niet te doen. Het feit dat ik een oog in mijn mond had, vond ik ook zo bizar.’ 

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?

‘Met Mark Rutte. Wat een baan heeft hij! Ik ben erdoor gefascineerd hoe hij het allemaal doet. De coronacrisis, zijn moeder overleden... en toch doorzetten. Ik vind dat heel bijzonder.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 34 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.