Na een ingrijpende hartoperatie voelt Peter Faber zich weer helemaal de oude. Aan Story vertelt de acteur over zijn nieuwe leven dat bol staat van de passie. En niet alleen met zijn vrouw Rosanna.

Smoorverliefd

Peter Faber is smoorverliefd op zijn vrouw Rosanna, maar hij hoeft haar niet dagelijks te zien. Ze hebben een huwelijk op afstand. Zij woont in Londen, hij in Amsterdam. Sinds zijn verhuizing naar het centrum van de hoofdstad heeft hij een leefritme gevonden dat hem uitstekend bevalt. Om halfacht gaat de wekker, daarna volgen een aantal gymoefeningen, vervolgens maakt hij zijn dagelijkse wandeling, die standaard eindigt bij café De Blauwe Druif.

Felgekleurde schilderijen

Het overige deel van de dag staat in het teken van zijn nieuwe passie: het maken van felgekleurde schilderijen. ‘Zelf noem ik ze vrolijke vitaminepillen,’ vertelt Peter aan Story. ‘Je krijgt er energie van. Ik heb altijd zin om dingen te maken, lust tot actie. Afgelopen maart was het mooi weer, toen ben ik eropuit getrokken met de auto. Als ik ergens zat te werken, ontstonden er altijd leuke gesprekken. Soms kwamen politieagenten kijken wat die vreemde man daar zat te doen. Meestal gaf ik de schilderijen weg aan mensen die ik onderweg ontmoette.'

Beeld: Peter Smulders
Dit artikel komt uit Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.