Nu hun zoontje Kiy zestien maanden is, denken Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko aan een tweede kindje. De voorkeur gaat uit naar adoptie uit Oekraïne, hun beider geboorteland. De jarenlange procedure staat hen echter tegen. Toch willen ze hun plan doorzetten, en ze hebben ook al een idee hoe ze dat gaan aanpakken...

‘Als we de Nederlandse regels zouden volgen, staat ons een lang traject te wachten. Daarom hopen we op een andere manier een kindje te adopteren. Evgeniy is ambassadeur van de Stichting Breath Care for Kids. Zij steunen verschillende weeshuizen, waaronder in Oekraïne. Lev is daar een paar keer op bezoek geweest en deze kinderen wachten soms al jaren op een nieuwe toekomst. Eigenlijk willen we het zo regelen om een van deze kinderen te adopteren en naar Nederland te halen. Ik zou het raar vinden als dat niet kan, zeker omdat Lev al jaren bij deze stichting is betrokken. En hij is natuurlijk een Oekraïner. Net als ik. Al heb ik een Nederlands paspoort. Wie weet kunnen we de regels op een bepaalde manier omzeilen zodat we een kindje rechtstreeks uit dit weeshuis kunnen adopteren.’ 

Lees het hele interview in Story 52.

Beeld: Peter Smulders

Gordon heeft de zaak tegen zijn ex Kevin B. gewonnen. De rechter stelde vast dat Gordon wel degelijk “een affectieve en seksuele relatie” had met de arts in opleiding uit Almere.

Relatie

Kevin mag zijn relatie met de entertainer niet meer ontkennen. De voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad baseerde zich op “duizenden WhatsApp-berichten” tussen de twee. Gezien de hoeveelheid en de inhoud van de berichten is volgens de rechter “niet vol te houden” dat er geen sprake was van een relatie. Het contactverbod dat Kevin eiste, komt er niet. De entertainer nam na 3 maart geen contact meer op met de arts in opleiding en verklaarde twee weken geleden in de rechtbank dat hij geen contact meer zal zoeken met Kevin. Dat vindt de rechter voldoende.

Dwangsom

Ook de rectificatie waar Gordon om vroeg, komt er niet. Die is “niet meer nodig”. Wel bepaalde de rechter dat Kevin zijn relatie met Gordon niet meer mag ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5000 euro betalen. Kevin spande het kort geding aan en eiste aanvankelijk dat alle verwijzingen naar hem van Gordons social media verdwenen. De entertainer haalde al snel alle posts over Kevin weg en daarmee leek de zaak van de baan. Maar de arts in opleiding beweerde dat Gordon hem stalkte en stapte toch naar de rechter in de hoop dat de entertainer een contactverbod kreeg. Gordon eiste op zijn beurt een rectificatie, omwille van zijn reputatie.

Bedrogen

Gordon stelde Kevin in februari voor als de man van zijn leven. Al snel bleek dat de entertainer niet de enige was die dacht een relatie te hebben met de arts in opleiding uit Almere. Gordon voelde zich bedrogen, “in mijn emotie” sloeg hij Kevin en zwaaide hij met een mes. De entertainer wilde tekst en uitleg, maar de Almeerder verbrak alle contact. Daarom nam Gordon ook contact op met vrienden en familie van Kevin.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Linda de Mol heeft voor haar dochter Noa een dubbel benedenhuis gekocht in het centrum van Amsterdam. Het optrekje is 143 vierkante meter, meldt de website Bekendeburen.

Peperduur huis

Het huis beschikt over vier kamers, twee balkons en een patio. Een keuken zit er nog niet in, die moet nog worden geïnstalleerd. Linda betaalde volgens de website 875.000 euro. Eerder hielp de presentatrice ook zoon Julian aan een huis in de hoofdstad. De 18-jarige Noa is op papier voor eenderde eigenaar van de woning.

Beeld: Edwin Smulders