Het verwoestte haar leven: de video waarin te zien is dat Patricia Paay plasseks heeft met haar vriend. Twee verdachte verspreiders gingen indertijd niet akkoord met een schikking van het OM en moeten zich daarom melden bij de strafrechter. 

De strafzaak vindt op 14 mei plaats.

Article continues after the ad

Straf

Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Noord-Holland na berichtgeving van het AD. Patricia sleepte destijds onder meer GeenStijl en Michel V., (twitteraar Eendevanger), voor de rechter en won de zaak. Ze moesten haar een schadevergoeding betalen. Daarnaast startte justitie een strafzaak.

Niet akkoord

Het OM deed GeenStijl en de twee mannen in november 2018 een strafvoorstel om de zaak buiten de rechtbank te kunnen afhandelen. Wat het voorstel inhield, is niet duidelijk. GeenStijl is ermee akkoord gegaan, maar de twee andere partijen niet. Zij moeten zich dus in mei voor de rechter verantwoorden.

'Je wil dood'

Op de beelden was te zien dat Patricia plasseks heeft met een man. Tijdens de zitting destijds vertelde de zangeres dat het publiceren van het filmpje het ergste is wat haar ooit is overkomen. 'Ik vind gewoon dat dit gestraft moet worden. Dit mag nooit meer gebeuren. Je wil gewoon dood, je wil dit niet, dit verwoest je leven', zei Patricia.

Beeld: Peter Smulders | Bron: AD

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.