Nederland is nog steeds in de ban van het coronavirus, maar verschillende bekende Nederlanders zijn er helemaal klaar mee.  

Famke Louise, Thomas Berge, Tim Douwsma en Bizzey stellen in een verklaring op social media dat zij de regels tegen de verspreiding van het virus niet meer respecteren.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

WE HOUDEN ONZE ‘BEK’ NIET MEER #IKDOENIETMEERMEE Dit kan niet langer zo. Wij staan voor een goede volksgezondheid, maar de maatregelen rammelen aan alle kanten. Onze ouderen worden vergeten, onze economie staat op instorten, menselijk gedrag wordt strafbaar gesteld en hoe zit het met de toekomst van onze kinderen? Wij willen duidelijkheid. Wij zijn niet gek. Wij hebben het afgelopen half jaar moeten toekijken hoe we steeds verder achteruit gaan. Daarom eisen wij eerlijkheid en transparantie. Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 meter? Hoe betrouwbaar is de PCR test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek? Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd? Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus? Dit is slechts een fractie van onze vragen. De brandbrief die ondertekend is door 2555 zorgprofessionals ligt al in de Tweede Kamer. De petitie tegen de spoedwet is al 350.000 keer ondertekend. Wij zeggen 'NEE' tegen alle maatregelen totdat de overheid het beleid controleerbaar kan rechtvaardigen. Ben je het met ons eens? Deel dit filmpje en maak er één voor je eigen omgeving. Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. #IKDOENIETMEERMEE. Power to the people!

Een bericht gedeeld door THOMAS BERGE (@thomasbergeofficial) op

Recalcitrant

Zij willen meer duidelijkheid, eisen de zangers en YouTube-sterren onder vermelding van de hashtag #Ikdoenietmeermee. Zij willen met hun recalcitrante gedrag niet de volksgezondheid in gevaar brengen, beklemtonen ze. 'Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd?', roepen ze.

Article continues after the ad

'Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus? Zij noemen zichzelf "pioniers" en "strijders" en voegen daaraan toe dat we 'alleen samen de overheid onder controle krijgen'.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

IK HOUD MIJN BEK NIET MEER! #IKDOENIETMEERMEE Dit kan niet langer zo. Wij staan voor een goede volksgezondheid, maar de maatregelen rammelen aan alle kanten. Onze ouderen worden vergeten, onze economie staat op instorten, menselijk gedrag wordt strafbaar gesteld en hoe zit het met de toekomst van onze kinderen? Wij willen duidelijkheid. Wij zijn niet gek. Wij hebben het afgelopen half jaar moeten toekijken hoe we steeds verder achteruit gaan. Daarom eisen wij eerlijkheid en transparantie. Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 meter? Hoe betrouwbaar is de PCR test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek? Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd? Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus? Dit is slechts een fractie onze vragen. De brandbrief ondertekend door 2555 zorgprofessionals ligt al in de Tweede Kamer. De petitie tegen de spoedwet is al 350.000 keer ondertekend. Wij zeggen symbolisch 'NEE' tegen alle maatregelen totdat de overheid het beleid controleerbaar kan rechtvaardigen. Ben je het met ons eens? Deel dit filmpje en maak er één voor je eigen omgeving. Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. #IKDOENIETMEERMEE. Power to the people!

Een bericht gedeeld door ROQ ‘N Rolla Music (@jebroer) op

Boete

De artiesten kunnen dan wel een tegengeluid geven, ze riskeren wel een flinke boete. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) maandagavond weten in een reactie op de oproep van een groep artiesten om de coronaregels niet meer te volgen.

'Wie de regels en wetten willens en wetens overtreedt, riskeert een boete. Dat geldt voor de coronaregels. Maar ook als je 130 kilometer per uur rijdt op een plek waar de limiet 100 kilometer per uur is', aldus een woordvoerder.

Boos

Overigens krijgen de artiesten weinig steun van collega's. In korte tijd was ook de hashtag #Ikdoewelmee trending. 'Mogen de artsen als jij hulp nodig hebt dan ook zeggen #ikdoenietmeermee?' vraagt cabaretier Claudia de Breij zich af.

Ook Klaas Dijkhoff, VVD-fractieleider reageert op de actie:  'Of het nou je favoriete zanger is, een drukke rapper of je broer, laat ze weten dat we snappen dat het ook voor hen nare tijden zijn, maar een dodelijk virus is geen spel waar je even mee kunt stoppen. #Coronadoetwelmee.'

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.