In Nederland is Jandino Asporaat bekend en geliefd. Typetjes als Gerrie en Judeska, theater- en TV-shows en zelfs al twee speelfilms: hij heeft het allemaal gedaan. Maar Jandino is ambitieus en wil meer! Het volgende doel dat hij zichzelf heeft gesteld is met zijn humor als stand-up comedian de wereld veroveren.

En waar begin je dan? In New York: het mekka van de comedy waar hij gaat wonen en optreden en weer onderaan moet beginnen. Samen met bekende vrienden gaat hij het avontuur aan in Dino & Friends in New York, vanaf dinsdag 9 april om 21.30 uur te zien bij SBS6.

New York

In de zesdelige serie volgen we Jandino met zijn zoektocht naar humor in New York en zijn uiteindelijke missie om zelf succesvol te zijn in the city that never sleeps. Om zijn wens nog beter te kunnen realiseren, schakelt hij per aflevering een goede, bekende vriend in die hem daarbij kan helpen. Zonder netwerk en goede contacten kom je namelijk nergens in de Big Apple. Vanuit zijn New Yorkse appartement wordt de buurt verkent, krijgt Jandino inspiratie door beroemde comedians en comedyshows en duikt hij in de wereld van de open-mics. Iedere aflevering treedt Jandino ook zelf -in het engels- op.

Rico Verhoeven

De eerste vriend met wie Jandino het avontuur aangaat is Rico Verhoeven, inmiddels zelf een internationaal bekende sporter. Om de droom vorm te geven gaan ze meteen naar de iconische Comic Strip. Hoe zal het Jandino vergaan als beginnende stand-up comedian in New York? Na twee weken hard werken is het dan eindelijk zover: zijn eindshow in Stand Up New York! Gaat het Jandino lukken om een volle zaal te trekken? 

Welke BN’ers Jandino nog meer bijstaan, wordt in de komende weken bekend gemaakt.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders