Veel kijkers waren verontwaardigd toen ze zagen dat Onze Boerderij gisteren werd herhaald op NPO 1. Na het debacle bij Pauw, snapten mensen vooral niet waarom Yvon Jaspers nog een platform krijgt met dit programma.

Het halve land viel over de presentatrice heen, die eindeloos ‘jammerde’ in Pauw over hoe eenzaam en ellendig ze zich voelde tijdens de beruchte ForFarmers-rel, terwijl de vader en oom van de vermoorde Anne Faber in diezelfde uitzending hun verschrikkelijke verhaal en verdriet deelden. Talkshowveteraan Jeroen Pauw vertelde in de allereerste uitzending van de nieuwe show van Wilfred Genee en Hélène Hendriks op Veronica over het ongemakkelijk moment. Het hele interview, waarin Yvon zelfs het woord ‘oorlogsgebied’ in de mond nam, viel vanwege het tragische verhaal van de familie Faber (wat daarna aan bod kwam) volledig verkeerd. 'Ik vond dat een ingewikkelde kwestie', legt Pauw uit.

Kijkcijfers

Toch blijft het boerenleven blijft veel mensen mateloos intrigeren. Nota bene een herhaling van het programma Onze boerderij van Yvon Jaspers scoorde woensdag bijna een miljoen kijkers op NPO 1, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Daarmee was het na het WK voetbal het best bekeken programma van de dag. De vierdelige serie Onze boerderij, waarin Jaspers het boerenleven promoot, werd vorig jaar mei en juni voor het eerst uitgezonden. Toen was de show goed voor 1,5 tot 1,8 miljoen kijkers.

Verontwaardigd

Veel kijkers reageren verontwaardigd dat dit programma van Yvon toch weer herhaald wordt op NPO 1. De reactie op Twitter zijn dan ook niet mals. 'Krijgt Yvon Jaspers nu weer een platform?', vraagt iemand zich af. Een ander vindt dat de presentatrice überhaupt geen zendtijd meer verdient. 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP, Telegraaf | Beeld: Peter Smulders