Veronica gaat er nog steeds vanuit dat het programma Veronica Inside na de zomerstop terugkomt mét de drie vaste tafelheren. Dat heeft een woordvoerder dinsdagavond bevestigd.

In RTL Boulevard stelde analist René van der Gijp dat hij en Johan Derksen niet meer terug willen keren. Zij voelen zich verraden door Wilfred Genee, die maandagavond een gesprek over racisme leidde met twee gasten van kleur. Dit deed Genee nadat er flinke commotie was ontstaan over een vermeend racistische opmerking van Derksen.

Dezelfde formatie

Maar Veronica blijft erbij dat het programma na de zomer terugkeert in dezelfde formatie. In een interview met Shownieuws is Van der Gijp milder dan in het gesprek met RTL Boulevard. 'Het was een onhandige manier van presenteren van Wilfred', aldus de analist. 'Hij moet uitleggen hoe hij het in zijn hoofd gehaald heeft. Met een whiskeytje en een goede uitleg zit er nog wel iets in. Hij is er zelf ook van geschrokken.'

Lopend contract

De mannen hebben nog een lopend contract. Tegen RTL Boulevard zei Van der Gijp dat hij dacht dat Talpa-baas John de Mol het wel zou snappen dat hij en Derksen na de racisme-uitzending niet meer aan tafel willen met Genee. De speciale uitzending trok maandagavond 1,7 miljoen kijkers, een record in de geschiedenis van het programma.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.