Onlangs dook een bijzonder koffertje op uit het archief van Utrechtse advocatenkantoor CMS. Na het openen bleek het koffertje eigendom te zijn geweest van de moeder van Ramses Shaffy. Zij had deze gevuld met jeugdfoto's en andere eigendommen, en was bedoeld als erfenis voor haar zoon. Ramses heeft echter nooit het koffertje onder ogen gekregen.

Bijzondere vrouw

De biograaf van Shaffy, Sylvester Hoogmoed, kreeg het koffertje in handen en is behulp van de inhoud meer te weten gekomen over het leven van Alexandra Thérèse de Wysocka. ‘Aan de hand van de brieven en documenten die in het koffertje zaten, ben ik naar Frankrijk en België gegaan, waar ik het spoor van Ramses’ moeder heb nagetrokken. Ze was een excentrieke vrouw van Russisch-Poolse afkomst. Ze had geen cent, maar het lukte haar heel goed om royaal te leven'. 

Tsarendochter

'Ze vertelde aan iedereen dat ze in werkelijkheid de oudste van de vier dochters van de Russische tsaar Nicolaas II was.’ Het tsarengezin werd (in 1918) uitgemoord, maar het verhaal van Alexandra was dat zij de dans was ontsprongen en dat het haar door een valse naam te gebruiken gelukt was om in het Westen een nieuw leven te beginnen. ‘Als je naar foto’s van de kinderen van de vermoorde tsaar kijkt, dan is er inderdaad een gelijkenis met Ramses’ moeder,’ zegt Sylvester. ‘Ze zou inderdaad Olga Romanov kunnen zijn. En omdat ze Russisch sprak werd ze gemakkelijk geloofd.’

Leven in hotels

Ramses’ moeder leefde in hotels en pensions. ‘De rekening betalen wist ze altijd uit te stellen met verhalen over de miljoenenerfenis die ze nog tegoed had,’ vervolgt Sylvester het bizarre verhaal. ‘Het vermogen dat ze van de tsaar erfde stond vast in Amerika, zei ze dan. Ze werd vrijwel altijd geloofd, maar het liep ook weleens fout. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog belandde ze in Frankrijk achter de tralies.'

 

Het volledige verhaal lees je in de nieuwe Story

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Art Rooijakkers kennen we natuurlijk als de serieuze, voormalige presentator van 'Wie is de Mol?'. In dit programma liet hij zich niet makkelijk van de wijs brengen, maar door zijn twee dochtertjes Puk en Keesje laat hij een hele andere kant van zichzelf zien.

De tweeling rijdt namelijk op hun te schattige roze fietsjes mét papa Art door Amsterdam. Dat dit niet zonder gevaar is, blijkt wel uit het bijschrift dat de presentator gebruikt. Hij noemt zijn twee meiden namelijk de 'roze Hells Angels'.

Tweeling

April 2017 liet Art weten dat hij en zijn vriendin Andrea Pleijte niet de ouders waren geworden van één, maar twee kinderen. Rooijakkers plaatst regelmatig de liefste kiekjes van zijn dochtertjes.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Peter Smulders

Na ruim tien jaar hebben Filemon Wesselink en zijn vriendin Michaela een punt achter hun relatie gezet. Dat laat de presentator zojuist via Facebook weten.

De twee zijn nooit in het huwelijksbootje gestapt, maar kregen wel drie kinderen: Sebastiaan, Danique en Benjamin. Filemon schrijft: 'Hierbij wil ik melden dat mijn inmiddels ex-vriendin en ik al een tijdje uit elkaar zijn. We voeden de kinderen gezamenlijk en vriendschappelijk op zodat ze toch een gelukkige jeugd krijgen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Show | Beeld: Peter Smulders