Donderdagavond nam FVD-leider Thierry Baudet plaats bij Jinek. De spanningen liepen tijdens het tafelgesprek steeds verder op totdat Baudet - in de laatste 5 minuten van de uitzending - zelfs de benen nam. Zijn verloofde reageert op alle commotie bij RTL Boulevard.

Verloofde Davide Heijmans, vindt het heel moedig dat Thierry is weggelopen: 'Ik waardeer het énorm dat hij zich niet heeft uitgesproken. Het is prima als je het niet met elkaar eens bent, maar doe dat dan niet op zo'n lage manier. Op zo'n manier dat iemand er niet eens op kan reageren'. Ze vervolgt: 'Het doet mij heel erg veel pijn, vooral omdat ik weet dat Thierry niet zo is'. 

Article continues after the ad

Roast Thierry Baudet

Cabaretier Martijn Koning nam de politicus flink te grazen tijdens zijn roast. 'Ik heb écht nagedacht wie er nog op u gaat stemmen. Mensen zeggen dat alle antisemiten op u gaan stemmen. Maar dat geloof ik niet. Die trappen heus niet in de anti-semitische opmerkingen van u en uw vrienden. Ze weten ook wel dat uw vriendin joods is.'

Ook heeft Konings het over de (eventuele) toekomstige kleine koters van Baudet: 'Zometeen wordt u vader van Menachem of Sarah Baudet en dan voel je je als antisemitische kiezer toch behoorlijk in je bruine hemd gezet.'

Davide Heijmans

Verschrikkelijk vindt Heijmans de roast: 'Ik hoor daar helemaal buiten geplaatst te worden, maar het tegendeel is wat ze doen. Ze halen alles erbij om hem maar in een kwaad daglicht te zetten.'

Na de uitzending belde Eva Jinek de politicus op om haar excuses aan te bieden. Ook RTL doet volledig afstand van de uitspraken die de cabaretier uitkraamde tijdens de uitzending. 

De liefde

In februari deed Thierry - in het tv-programma 'Tijd voor MAX' - een boekje open over zijn relatie met Davide Heijmans. Voor hem was het meteen liefde op het eerste gezicht, maar andersom was dat wel anders. Hij moest anderhalf jaar op haar wachten en schreef in die tijd zelfs een roman over de mooie vrouw. 

Na vele berichtjes op whatsapp en Instagram besloot de fotografe om er tóch voor te gaan. 'Deze man houdt nooit op', dacht ze. 'Laat ik hem een keer uitnodigen om wat af te spreken.' Sindsdien zag het koppel elkaar iedere dag en inmiddels zijn ze verloofd.

Bron: RTL Boulevard, LINDA | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.