Het liefdesmysterie rond prinses Mabel groeit verder: de schatrijke weduwe van prins Friso zou in een Nederlandse jachthaven van haar nieuwe, tot nu toe steeds geheim gebleven relatie geen geheim hebben gemaakt.

‘Hij werd voorgesteld als haar vriend', vertelt een betrokkene aan Story over de Engels sprekende vijftiger.

Geheim bezoek

Als er de laatste tijd nieuws komt uit het eigenwijze vissersdorp Urk, dan gaat het meestal over losgeslagen jongeren of over realityster Teun Föhn. Er blijkt echter veel belangrijker nieuws op te tekenen ‘op’ het voormalige eiland - met een hoofdrol voor... prinses Mabel. De weduwe van prins Friso blijkt namelijk in het diepste geheim een bezoek aan Urk te hebben gebracht met een mysterieuze man die werd voorgesteld als ‘haar vriend’.

'Hand in hand'

Met deze man kwam Mabel een poosje terug naar Urk. Met haar eigen jacht was ze het IJsselmeer overgestoken. Eenmaal aangemeerd liep het gezelschap naar het plaatselijke restaurant De Boet om te dineren. ‘Daar wist het personeel al dat er een belangrijke gast zou komen', vertelt een dorpsbewoner aan Story. ‘Maar niet dat het om Mabel ging. Zo gaat dat altijd. De man met wie ze was, werd voorgesteld als haar vriend en hij en Mabel zaten ook meerdere malen hand in hand. Ze spraken Engels met elkaar. Het gaat om een man van rond de vijftig met zwart haar en een licht getinte huid.’

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 21 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.