Dat Willibrord Frequin (80) ondanks zijn binnenkort te verschijnen biografie Willibrord, Verlegen Vlegel nergens te horen of te zien is, heeft een verdrietige reden: de legendarische journalist ziet zijn einde naderen, wil hij telefonisch delen met Story.

’Uitzichtloos’

Aan Story vertelt Willibrord openhartig: ‘Ik maak het niet lang meer. Het is gewoon uitzichtloos.’ De oud-schandaaljager lijdt volgens eigen zeggen aan Vasculaire Parkinson. Dat is een aandoening die mensen kan treffen die eerder een beroerte of een TIA hebben gehad. 

Verborgen

Willibrord werd enkele jaren geleden door vijf TIA’s getroffen. Bij Vasculair Parkinsonisme kunnen plotseling klachten ontstaan als problemen met bewegen, spraak- en slikstoornissen en dementie. Een wreed lot voor Willibrord, die zijn toestand tot nu toe grotendeels voor de buitenwereld verborgen wist te houden. 

Biografie

Op 7 februari a.s. verschijnt de biografie over Willibrord. Het afsluitende hoofdstuk, waarin auteur Fons de Poel als Petrus aan de hemelpoort een gesprek met Willibrord heeft, krijgt met de wetenschap van nu een zware lading. ‘Petrus’ vraagt welk opschrift Willibrord het liefst op zijn grafsteen zou hebben. Hij kiest voor een gevleugelde uitspraak van zijn vader: ‘Optimist tot in de kist’.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.