Het is een enorme schok voor de familie van Willem van Hanegem. Artsen hebben bij de oud-voetballer prostaatkanker ontdekt, maar Willem zelf blijft er opvallend nuchter onder. In gesprek met AD doet hij één keer zijn verhaal.

Het is niet niks wat Willem te wachten staat. Hij begint volgende week aan een serie van 35 bestralingen in een tijdsbestek van zeven weken. Vorig jaar november liet Willem, zoals ieder jaar, nakijken. Toen de huisarts de uitslag binnenkreeg en de verhoogde bloedwaarden zag werd hem geadviseerd om zich te laten onderzoeken. De uitslag bleek negatief: prostaatkanker. Maar ziek voelt Willem zich niet. 'Nee, zo voel ik me niet. Nee, topfit ook niet. Nooit geweest trouwens.' 

Beeld: Peter Smulders

Wat is je eerste herinnering aan eten?
‘Mijn moeder kon heerlijke pasta met mozzarella, tomaat en pesto maken. Als ze mij vroeg wat ik wilde eten, werd dat het.’

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Ik vind die pasta met mozzarella nog altijd heerlijk. Omdat mijn kinderen er helaas niet zo van houden, eten we het 
niet vaak. En ik ben gek op vis. Waar ik niet van hou, zijn champignons.’

Wat geef je onverwachte visite te eten?
‘Ik ben van de toastjes en kaasjes. Ik heb altijd hartige hapjes in huis, daar haal ik grote voorraden van. Dan hoef ik ook 
niet lang in de keuken te staan.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

Wat is je eerste herinnering aan eten?
‘Mijn moeder kon heerlijke pasta met mozzarella, tomaat en pesto maken. Als ze mij vroeg wat ik wilde eten, werd dat het.’

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Ik vind die pasta met mozzarella nog altijd heerlijk. Omdat mijn kinderen er helaas niet zo van houden, eten we het 
niet vaak. En ik ben gek op vis. Waar ik niet van hou, zijn champignons.’

Wat geef je onverwachte visite te eten?
‘Ik ben van de toastjes en kaasjes. Ik heb altijd hartige hapjes in huis, daar haal ik grote voorraden van. Dan hoef ik ook 
niet lang in de keuken te staan.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP