Barbara Bush (92), de vrouw van oud-president van de Verenigde Staten George Herbert Bush, is doodziek en heeft een moeilijke beslissing genomen.

De voormalige first lady heeft er namelijk voor gekozen om zich niet langer te laten behandelen.

Longziekte COPD

De afgelopen tijd werd Barbara Bush meerdere malen opgenomen in het ziekenhuis vanwege een ernstige vorm van COPD. Daarnaast heeft ze last van hartfalen. Vorige week is de oud-presidentsvrouw voor het laatst in het ziekenhuis geweest: ze wil nu thuis nog uitsluitend pijnbestrijding krijgen en omringd door familie wachten op haar laatste dag. “Ze waardeert de vele lieve berichten en vooral de gebeden die ze ontvangt”, meldt de familie.

Presidentsvrouw én -moeder

Barbara Bush is 73 jaar getrouwd met George H. Bush (president tussen 1989 en 1993) en de moeder van voormalig president George W. Bush (president tussen 2001 en 2009).


Beeld: ANP | Bron: Libelle.nl

Johnny de Mol is maandagavond flink door de mangel gehaald. De presentator liet zich 'roasten' door onder anderen cabaretiers Najib Amhali en Peter Pannekoek. Die laatste kwam "heel goed" voorbereid naar de studio. "De messen zijn geslepen", zei Peter voor de camera van het ANP.

Macht

Ter voorbereiding dook Pannekoek onder meer in de programma's van Johnny. "Nou, dat is redelijk zwaar", verzuchtte de comedian. "Heb je z'n programma's al eens gezien?! Het is allemaal goedkope emo-tv." Peter haalde naar eigen zeggen veel uit Johnny's programma's, maar ging het toch "vooral hebben over z'n familie". "Het grote gevaar van Hilversum. Ze hebben alles, alle macht, en iedereen is bang hier. Maar ikke niet."

Schizofrenie

Voor roasters Danny Froger en Ruben van Zwieten was "het dubbele gezicht van Johnny" een inspiratiebron voor grappen. "Hij is natuurlijk enerzijds een kind met een gouden lepel, een enorm rijkeluiskind, een feestbeest. En aan de andere kant bijna een soort verlosser van de wereld. Gaat dat samen?", vraagt predikant en ondernemer Ruben zich af. "Ik denk van wel, maar dat levert natuurlijk wel schizofrenie op."

Brave jongen

Danny vond het moeilijk dat Johnny "nu in een keer de brave jongen" is. "Maar vroeger was hij nogal van het kattenkwaad, dus ik denk dat het veel over zijn kattenkwaadperiode zal gaan." Hoewel Froger, die pas laat werd toegevoegd aan The Roast of Johnny de Mol, er "super veel zin" in had, was hij gespannen. "Uiteindelijk is het allemaal met een dikke, vette knipoog, dus we overleven het wel."

Welke grappen Johnny naar zijn hoofd kreeg geslingerd, is op 18 december te zien op Comedy Central.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | (ANP)

Beau van Erven Dorens is uitgeroepen tot omroepman van het jaar. De presentator kreeg de prijs maandag uitgereikt in Beeld & Geluid in Hilversum uit handen van de vorige winnaar, Eva Jinek.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Broadcast Magazine. De redactie van het blad laat weten er “geen gewoonte van te maken om de winnaar van de Televizier-Ring ook maar te kronen tot Omroepman van het Jaar. Maar we konden en wilden er ditmaal niet omheen.” Van Erven Dorens verdient volgens de jury alle lof omdat hij “zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Hij was verguisd en vergeten, maar is in 2018 weer helemaal opgestaan. Beau bewijst dat integere, betekenisvolle tv niet alleen maatschappelijk effect kan hebben, maar ook commercieel succesvol is.” BM verwijst hiermee naar de programma’s The Amsterdam en The Rotterdam Project, waarin Van Erven Dorens een jaar lang vijf daklozen volgt.

Blunder

Na afloop stond de presentator RTL Boulevard te woord om te vertellen over zijn prijs. Daarbij liet hij met trots zijn trofee zien. Maar daar ging het mis. In zijn enthousiasme pakte Beau niet de trofee, maar een tuba. Tot grote hilariteit van veel Twitteraars. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP