Barbara Bush (92), de vrouw van oud-president van de Verenigde Staten George Herbert Bush, is doodziek en heeft een moeilijke beslissing genomen.

De voormalige first lady heeft er namelijk voor gekozen om zich niet langer te laten behandelen.

Longziekte COPD

De afgelopen tijd werd Barbara Bush meerdere malen opgenomen in het ziekenhuis vanwege een ernstige vorm van COPD. Daarnaast heeft ze last van hartfalen. Vorige week is de oud-presidentsvrouw voor het laatst in het ziekenhuis geweest: ze wil nu thuis nog uitsluitend pijnbestrijding krijgen en omringd door familie wachten op haar laatste dag. “Ze waardeert de vele lieve berichten en vooral de gebeden die ze ontvangt”, meldt de familie.

Presidentsvrouw én -moeder

Barbara Bush is 73 jaar getrouwd met George H. Bush (president tussen 1989 en 1993) en de moeder van voormalig president George W. Bush (president tussen 2001 en 2009).


Beeld: ANP | Bron: Libelle.nl

Het gaat niet goed met de 11-jarige stiefzoon van oud-voetballer Andy van der Meijde. Andy’s echtgenote Melisa, die Nino kreeg met kunstrover Octave ‘Okkie’ Durham, vertelt... 

Alle publiciteit rondom Okkie en zijn nieuwe gevangenisstraf heeft ervoor gezorgd dat Nino behoorlijk werd geconfronteerd met het verleden van zijn vader. Dit tot groot verdriet van Melisa. ‘Nino wist tot vorig jaar niets van de kunstroof af,’ zegt Melisa. ‘Hij werd daar door de kinderen uit zijn klas over aangesproken, die hadden dat weer van hun ouders gehoord. Dat vond ik erg vervelend voor Nino, want hij wist op dat moment van niets, en kwam helemaal overstuur thuis. Jouw vader zat in de gevangenis, daar kom jij later zeker ook, werd tegen hem gezegd. Dat is niet leuk voor een kind. Dat heeft me veel pijn gedaan. Intussen weet Nino wel wat er aan de hand is, maar het is triest hoe anderen daar steeds op reageren.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Bas Smit, de man van Nicolette van Dam, doneert de opbrengst van de t-shirts met zijn beeltenis aan het goede doel. Van elk shirt gaat vanaf nu 10 euro naar het ziekenhuis waar Jada, het nichtje van zijn vrouw, wordt behandeld.

Door: SHOW

Smit’s t-shirts zijn een mega succes: gekkenhuis is het wel. Steeds meer mensen bestellen er een, Armin van Buuren vraagt er ook een. En dat is allemaal leuk en aardig maar de kankerbehandeling van kinderen is pas echt heel belangrijk, vindt Bas. Dus besluit hij het succes van de t-shirts te koppelen aan dit goede doel.

Jada

Jada, het dochtertje van Ronald Doornbos en Chantal Bles (de nicht van Nicolette), heeft een grote tumor met uitzaaiingen en moet daarvoor zware behandelingen ondergaan. Na een operatie ruim een week geleden is ze gelukkig wel weer thuis bij haar ouders. Eind vorig week noemde Chantal de kleine Jada nog een 'bizar sterkte bikkel'.

4000 euro

Bas: 'Het blijft belachelijk en onbegrijpelijk dat mensen met een shirt met mijn hoofd erop lopen, maar afgelopen dagen is er ruim 4000 euro gestort naar het goede doel en dat maakt het acceptabel.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Show | Beeld: Peter Smulders