Paardenliefhebber Britt Dekker heeft verdrietig nieuws te horen gekregen over haar Fries Vito. Het paard is met vervroegd pensioen gegaan omdat het te weinig gewrichtsvloeistof aanmaakt. Hierdoor kan het die niet meer aan wedstrijden meedoen.

Een paar maanden geleden is Vito uitgegleden op de wei en kon hij moeilijk opstaan. Britt dacht dat dit kwam doordat er door de val een slijmbeursontsteking bij zijn knie zat. Voor de zekerheid kreeg hij twee maanden rust en scharrelde lekker de hele dag buiten rond. Na die twee maanden rust was het nog niet beter en heeft de dierenarts hem verder onderzocht. Uit dat onderzoek kwam dat hij heel weinig gewrichtsvloeistof aanmaakt bij dat hij hierdoor nooit meer helemaal de oude wordt.

Article continues after the ad

Britt reed normaalgesproken zo'n vier keer per week op Vito. 'Als ik super gestresst was door werk, was ik na een ritje op Vito helemaal ontspannen', schrijft de blondine op haar Instagram. 'Ik ken geen braver paard dan hem, wat een plezier en avonturen hebben we gehad. Samen gezwommen, gegaloppeerd op het strand, de gaafste shows gereden, heel veel fans blij gemaakt en nog veel meer. Hij gaat nu vervroegd met pensioen, op een hele leuke plek en met heel veel rust zit de kans er volgens de dierenarts zelfs in dat het iets beter gaat worden en hij af en toe een lekker buitenritje mag maken.'

Hopelijk krijgt de dierenarts daar gelijk in.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britt Dekker (@brittdekker92) on

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: ANP