Mark Rutte heeft in stilte afscheid genomen van zijn moeder. De moeder van de premier, Mieke, overleed op woensdag 13 mei. Ze is 96 jaar geworden. 

De premier heeft na het overlijden van zijn moeder gewoon doorgewerkt. Weinig mensen wisten van het grote verdriet dat hij ondertussen had. Afgelopen vrijdag hebben Rutte en zijn familie haar in besloten kring begraven. 'Wij hebben in familiekring afscheid van haar genomen en hopen dit grote gemis de komende tijd in alle rust met elkaar te kunnen verwerken, laat Rutte weten. 'Naast het grote verdriet en alle dierbare herinneringen overheerst bij mijn familie en mij ook een gevoel van dankbaarheid dat wij haar zo lang bij ons mochten hebben.'

Article continues after the ad

Verzorgingstehuis

Rutte had een hechte band met zijn moeder en was al jaren haar mantelzorger. Mieke woonde sinds een paar jaar in een verzorgingstehuis in Den Haag, waar het coronavirus onlangs was uitgebroken. Op 16 april werden uit het niets drie coronabesmettingen geconstateerd binnen de woongemeenschap. Mieke is niet overleden aan het coronavirus. 

Klap in zijn gezicht

De premier heeft zijn moeder de afgelopen tijd minder kunnen zien, omdat bezoeken aan verzorgingstehuizen niet mogelijk waren uit angst voor coronabesmettingen. Een klap in het gezicht van premier Rutte. Want als er iemand is in Nederland die moeite had met het feit dat hij zijn moeder bijna twee maanden niet kon knuffelen, is hij het wel. Niet alleen omdat onze premier een enorm gewoontedier is en helemaal uit zijn ritme raakt zonder het wekelijkse bezoek aan zijn moeder. Ook miste hij de warmte van Mieke.

Beeld: Peter Smulders | Bron: AD.nl, nos.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.