Twee mannen die in februari 2017 een seksfilmpje van Patricia Paay zouden hebben verspreid, moeten alsnog voor de rechter verschijnen. De rechtbank Noord-Holland bevestigt aan NU.nl dat de zaak op 14 mei wordt behandeld.

In februari 2019 werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie een transactievoorstel had gedaan aan de twee verdachten. Zo'n voorstel kan variëren van een geldboete tot een werkstraf en zorgt ervoor dat een verdachte niet voor de rechter hoeft te verschijnen. De twee verdachten gingen echter niet akkoord met het voorstel en daarom volgt nu alsnog een rechtszaak.

Article continues after the ad

GeenStijl

Naast de twee verdachten kreeg ook GeenStijl destijds een transactievoorstel na het delen van een link naar het filmpje van Paay. Zij gingen akkoord met een geldboete. De civiele rechter in Amsterdam besliste eerder al dat GeenStijl en de verdachten een schadevergoeding van 30.000 euro moesten betalen voor de immateriële schade waar de zangeres aan leed door het openbaren van de beelden.

Verwoest

Paay vertelde eerder dat het verspreiden van het filmpje haar leven heeft verwoest. 'Het heeft me veranderd. Ik ben veel minder gebekt en meer verlegen geworden', zei ze hier vorig jaar over.

Door: Nu.nl | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.