De zes mannen die worden verdacht van een serie overvallen op vermogende en bekende Nederlanders moeten op 19 maart voor de rechter komen. Het gaat om overvallen op onder anderen YouTuber Nikkie de Jager en voetbalanalist Rene van der Gijp. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Minsterie Rotterdam aan het ANP na berichtgeving van RTL Boulevard.

Een zevende verdachte werd in december al vrijgelaten. Er was onvoldoende bewijs om hem langer vast te houden, meldde de rechtbank, maar hij is nog wel verdachte in de zaak. De zitting van 19 maart gaat om een voorbereidende zitting. De zaak wordt dus nog niet inhoudelijk besproken. De voorlopige hechtenis wordt dan dus waarschijnlijk verlengd.

Article continues after the ad

Woninginvallen

De verdachten zijn tussen de 19 en 24 jaar. Ze werden in december bij woninginvallen in Rotterdam en Ridderkerk gearresteerd. De politie heeft tijdens de aanhoudingen een auto, designerkleding, designtassen, dure sieraden, horloges, geld, inbraakgereedschap en munitie in beslag genomen. Ook nam de politie telefoons en laptops mee.

Onder schot

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, werd in augustus in haar eigen huis in Uden overvallen. Vier overvallers hielden de make-upartieste samen met haar verloofde Dylan onder schot. Eerder dat jaar werd de auto van Van der Gijp ingeslagen met een hamer. De daders slaagden er echter niet in een buit mee te nemen. De ruiten van Van der Gijps wagen bleken gepantserd.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.