Een 23-jarige man die wordt verdacht van de diefstal van een aanzienlijke hoeveelheid sieraden uit het huis in Amsterdam van Connie Witteman (voorheen Connie Breukhoven), zou zowel een politieagent als een Amsterdamse officier van justitie met de dood hebben bedreigd.

Dat bleek donderdag op een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen de man. Van de bedreigingen is aangifte gedaan. De verdenking is door het Openbaar Ministerie (OM) op de aanklacht tegen de man gezet.

Article continues after the ad

Spijt

De diefstal van de sieraden vond plaats op 7 juli. L. werd een paar dagen later op vliegveld Zaventem in België opgepakt. Hij zei donderdag tegen de rechtbank veel spijt te hebben van de bedreiging. 'Ik was boos en gefrustreerd. Ik zat in België in de gevangenis en daar was het erbarmelijk.' De bedreiging was telefonisch. Het mobiele nummer van de officier stond in een dossier dat L. van zijn Belgische advocaat had gekregen.

Sieraden

Bij de inbraak in het huis van Witteman en haar man Eugène van Dun werden sieraden gestolen die volgens hun advocaat Anis Boumanjal niet alleen kostbaar zijn, maar vooral grote emotionele waarde hebben. Een aantal stukken heeft Witteman gekregen van haar vorig jaar overleden ex-man Hans Breukhoven.

Stukken terug

Boumanjal hoop dat L. en zijn twee medeverdachten 'te porren' zijn die stukken terug te geven. 'Ik doe een appèl op de verdachten, zeker op Illias L., bij zichzelf te rade te gaan. Doen zij dat niet, dan gaan wij er met gestrekt been in en komen we met een heel pittige vordering.' Hoe hoog die vordering zou kunnen uitvallen, wilde de advocaat niet zeggen.

De zaak wordt inhoudelijk behandeld op 1 februari.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders