Een 39-jarige man is deze week opgepakt als verdachte in de zaak van de sextape met Patricia Paay. De man zit volgens de politie achter het social media-account dat de beelden heeft geplaatst.

Article continues after the ad

Computervredebreuk 

Er kan sprake zijn van computervredebreuk. "Computervredebreuk, dat zou kunnen betekenen dat er is ingebroken in de computer van Patricia Paay en dat daarbij opnames zijn afgetapt maar hoe dat gebeurt is dat blijkt niet, dat moet nog worden afgewacht. Maar dat is wel de beschuldiging dus daar zijn wel al aanwijzingen voor", vertelt advocaat Peter Plasman in Shownieuws.  

Verdachte

Hoe de man aan de beelden is gekomen is niet bekend maar Patricia Paay laat aan haar goede vriend en journalist Rob Vuurens weten blij te zijn. "Het is afwachten of deze meneer gaat bekennen en wat daaruit voort kan komen. Heeft deze meneer alleen gehandeld? Of heeft hij in opdracht voor iemand gehandeld? Is het iemand die ze kennen of niet kennen?", vertelt Rob in Shownieuws. Nog veel vraagtekens dus. 

Vrijgelaten 

De man is direct naar zijn verhoor vrijgelaten, maar zijn computer wordt wel in beslag genomen voor onderzoek. "Als iemand verdachte is bij justitie en de politie heeft geen reden meer om iemand binnen te houden dan moet justitie hem gewoon laten gaan. Dat zegt verder niks over het resultaat van de zaak. Soms worden er mensen niet meer binnen gehouden maar die krijgen later één jaar gevangenisstraf. Alles kan nog." De nachtmerrie voor Patricia is dus nog niet ten einde, maar er is al een begin. 

Beeld: Peter Smulders. Bron: Shownieuws