In The Father speelt Anthony Hopkins een dementerende tachtiger die het lastig vindt om de hulp van zijn dochter te accepteren. In tegenstelling tot zijn filmpersonage wil Anthony in het echte leven helemáál geen contact meer met zijn enige kind. Waarom niet?

Achter de geraniums

De pensioengerechtigde leeftijd heeft hij allang bereikt, maar Anthony Hopkins (83) piekert er niet over om achter de geraniums te gaan zitten. In AARP The Magazine, een Amerikaans tijdschrift voor ouderen, vertelt de acteur: ‘Ik acteer, ik schilder, ik speel muziek en ik lees veel. Het houdt je hersenen actief.’ De Britse beroemdheid is dan ook van plan om tot het bittere eind door te gaan met al zijn activiteiten. ‘Ik blijf werken tot ik erbij neerval.’ Al geeft Anthony wel toe blij te zijn dat zijn echtgenote hem geregeld verplicht een adempauze laat nemen. ‘Stella weet als geen ander hoe ze me in het gareel moet houden.'

Article continues after the ad

Op het witte doek

'Soms zit ik uren in mijn atelier opgesloten om te schilderen, en dan komt ze me eruit vissen.’ Maar nog veel liever dan creatief bezig zijn op een schilderdoek vertoont Anthony zijn kunsten op het witte doek. En dat al ruim vijftig jaar! Als tiener had hij grote bewondering voor acteur Richard Burton, die net als Anthony in Wales is geboren. Hij wilde dolgraag in diens voetsporen treden. De bakkerij van zijn vader overnemen stond Anthony sowieso niet aan. Het lukte hem om een rol te bemachtigen in de televisiefilm A Flea in Her Ear (1967), waarna talloze rollen in films en televisieseries volgden.

Beeld: Getty
Dit artikel komt uit Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.