Frans en Mariska Bauer besloten hun villa in Fijnaart grondig te laten verbouwen. Ondertussen wonen ze tijdelijk in een rijtjeshuis. Maar de verbouwing duurt nu al anderhalf jaar. En het is nóg niet klaar! ‘Het duurt allemaal langer dan we vooraf dachten,’ vertelt Frans aan Story.

Iedereen die met een grote verbouwing te maken heeft gehad, kan erover meepraten. Het duurt altijd langer dan van tevoren is ingeschat. Zo ook bij Frans en Mariska Bauer, die vlak na de eerste lockdown hun villa verlieten om tijdelijk in een rijtjeshuis in Fijnaart te gaan wonen. De verbouwing van hun huis duurt nu al bijna anderhalf jaar. Eerder dachten ze in de zomervakantie te kunnen verhuizen, maar het loopt anders. ‘Ik denk dat het november gaat worden,’ vertelt Frans aan Story. ‘Vorige week zijn alle muren gestuukt, is de badkamer geïnstalleerd en nu worden de houten vloeren gelegd. Daarna worden de puntjes op de i gezet. Het wordt fantastisch.

Article continues after the ad

Droomhuis

Het was altijd al mijn droomhuis en dat gevoel is alleen maar sterker geworden.’ De woning heeft een speciale betekenis voor Frans. ‘Wanneer ik als klein jochie van negen door Fijnaart fietste of liep, ging ik altijd even langs dit huis. Het was mijn grote droom om daar ooit te gaan wonen. Destijds woonde ik op het kamp met mijn ouders en broer, en dit huis leek onbereikbaar. Totdat het te koop kwam te staan. Het maakte me eigenlijk niet uit wat het kostte, want ik wilde het hebben. En dat gevoel dat ik als jochie had, voel ik nog altijd wanneer ik hier de deur opendoe.’ Maar na al die tijd merkten Frans en Mariska dat er gemoderniseerd moest worden. ‘We besloten alles te vernieuwen en het is een groen huis geworden. Met zonnepanelen en geheel geïsoleerd. Alleen duurt het allemaal langer dan je vooraf denkt. 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.